Ålands-fest

Nu är Sandy och Sofie påväg.. en timme senare men det är helt OK. De kommer hit och så ska vi dricka lite och sedan ska vi på Ålands-fest. De båda är ålänningar så det förklarar saken. Dock gillar jag ålänningar så för mig är det nemas problemas. Sen coren antar jag. Som vanligt men jag gillar´t.

Skönt med helg i vilket fall. och aaah, fick kalendern som utbytesstudenterna gjort. Så fruktansvärt kul så jag dör. De gjorde en "pinup" kalender för att stödja movember foundation eller ngt sånt. I vilket fall är det för välgörenhet för att stödja manliga sjukdomar som prostata cancer till exempel. Så extra bra, för en bra sak plus att den är så sjukt kul. Kan visa någon bild kanske, dock varning för mycket humor och en aning snuskiga bilder. Visa är så uäk så jag garvar ihjäl mig.


Core

Igår orkade jag inte dra till gymmet, men jag tränade ändå. Körde en sån här hemma video träning. 20 min "kondition" och 20 min styrka. Hade lite träningsvärk i axlarna idag så lite effek hade det och där är ju ändå bättre än ingenting. Idag orkade jag ta mig till gymmet och körde ett Core pass. Träffade på Sofia utanför så det va kul med sällskap. Känner mig skönt trött i magen nu. Kommer nog ha träningsvärk imorgon.

Ska se klart på Criminal Minds nu sen hoppa i säng. Ska försöka sova tidigt så jag ser fräsch ut imorgon. Puss Godnatt!

on and on..

Tiden går så fort, samtidigt som jag tycker den går sakta. Har svinmycket i skolan denna och nästa vecka. Case-arbete i grupp, läsa massa sidor och skriva en läslogg plus att vi har föreläsningar och metodövningar varje dag nästan. Sjukt kul i och för sig men man måste verkligen strukturera upp sin tid. Mest svårt är att hitta tid med gruppen till case-arbetet, men vi kom igång idag och det går bra så det känns ändå rätt så lugnt.

Ska ta mig och träna ikväll, ska bara laga mat först. Magen kurrar som en psyko. Men det passar bra, måste vänta in att Marco slutar skolan så jag kan lämna hans ryggsäck han glömde här förra veckan när vi hade faddergruppträff. Brownie tycker i och för sig att den är himla gosig att sova på men det är nog inte skäl nog för att få behålla den.

ville bara säga..


...att denna kväll var 10 000 gånger roligare än igår:)
Pitchers med de bästa av de bästa här. Vissa drog lite tidigt men kul att jag, julia och sandy aldrig bangar. Och kul att Helena visade sin söta fejja. Nu när hon och jag inte är i samma halvklass i skolan är det så mycket roligare att se henne (inte för att det är tråkigt annars, men ni fattar..).  Chillkväll med öl och massa skitsnack var nog exakt vad jag behövde. Nu blir det nog lugnt tills nästa fredag. Känner att tre dagar i rad är en aning påfrestande. I och för sig hade jag gärna kunnat skippa gårdagen men det är lätt att vara efterklok.. Nu är det sovtime för imorgon ska jag tvätta, försöka städa, laga en ordentlig middag plus matlåda samt träna.

Btw så besökte jag det nya willys som öppnade igår. Ligger två stationer bort med bussen vilket betyder att när det inte ör kallt eller regnar så kan jag ta cykeln och storhandla. JAG ÄLSKAR DETTA WILLYS, de hade asmycket fräscha grönsaker och frukter. 100 ggr bättre än det lilla ICA jag handlade på förut, plus billigare. ICA var sjukt dyrt (närlivs ni vet...)

Natti folket!

inte detsamma...

Kåren igår var inte alls detsamma som vanligt. Det brukar ju vara så sjukt kul där men jag tror att hela dagen igår var jag helt frånvarande i huvudet. Mådde dåligt efter festen i Torsdags. Det funkar inte helt för mig att dricka sprit, även om det bara är en shot eller två. Min mage dagen efter är inte i form. Inte så jag spyr men jag kan knappt äta och den är underlig. Har vart så senaste gångerna och nu börjar jag inse mönstret.. Får väl hålla mig till min cider och mitt vin.

Torsdagens fest med utbytesstudenterna var väldigt kul även fast jag tycker förra terminens var mer party. Men  min faddergrupp är bra tycker jag. Alla är super gulliga.

Idag kommer det nog bara bli lugnt.. Har inte ens klivit upp ur sängen än och klockan är över två. Skönt, jag behöver vila!


Metodövning

Godag!
Torsdag och metodövning stog på kursschemat idag. VI skulle lära oss manuella förflyttningar. Kul men mycket att lära. Finns ju så himla olika metoder man använder när man ska t ex  resa en sjuk/gammal person i sängen, upp från golvet, vända osv. Vi ska nu efteråt träna självständigt för sen när jag är utbildad arbetsterapeut ska jag kunna instruera andra och lära ut sådana här moment i mitt yrke. Så är alltså väldigt viktigt, som alla metodövningar vi har.

Nu ska jag fixa mig lite och käka något, ska iväg om en timme på aktivitet med faddergruppen. Sen är det fest. Korridorsfester är ibland det roligaste som finns. Jag kommer verkligen sakna studentlivet när jag är klar. I alla fall delar om det ;)


bästa ever!

Idag fick jag och Morine veta typ det bästa någonsin. Sandy flyttar tillbaka till Örebro. Hur bra är inte det? Hoin kom in på utbildningen hon ville så nu anländer hon hit inom en snar framtid. Det är sjukt hur kul vi komemr ha, back til the old days.

Annars hade jag första dagen på nya kursen idag, lång dag. Plus jag lyckades bara sova ca 4 timmar i natt så jag va helt seg hela dagen tyvärr. Men jag tror nya kursen kan bli riktigt kul. Mycket praktiska övningar.  Det känns som om det är nu vi kommer lära oss hur yrket fungerar (plus praktiken då..) så det kommer bli superkul.

Sen var det faddergrupps träff idag. Vi fick hamburgare av styrelsen som vi tillagade hemma hos mig. Det var trevligt men jag är lite tveksam om de i vår grupp.. De var lite.. stela skulle jag vilja säga. Hoppas det bara var för att de va nervösa och inte direkt känner någon. För de va väldigt trevliga men vissaav dem var inte direkt bra på att föra ett samtal tyvärr. Kanske blir bättre på nästa träff som är på torsdag. Vi får se..


Party

Igår va kåren öppen för första gången denna termin. SÅ jag, morran, helena och julia drog först på förfest och sedan ut. Massa folk ute men ändå gick kön super fort. Lyckad kväll även om den kändes en aning lång då vi kom ut ganska tidigt (allt innan 12 är tidigt...)
Gick upp tidigt imorse för jag ahde signat upp på att vara med i ankomsthallen i skolan för de nya utbytesstudenterna. Sjukt seg dag. Mycket dötid plus vi var massor med faddrar så man kände sig lätt väldigt överflödig. Men men, kankse går ner en lite stund imorgon då mina studenter kommer. Kan ju va kul och se vilka som kommer vara i min grupp.

Får se vad som sker ikväll. Jag och morran går nog och käkar om ett tag, sen blir det antingen slö-kväll eller fest. Vi får se vad vi orkar med och känner för senare.


Inte mycket till uppdatering..

Dagarna har sin lilla gång. Samma sak ungefär därför finns det inte mycket att blogga om. Tråkigt att bara upprepa allt hela tiden. Fick ett fint paket av mamma igår, min lilla kisse jag glömde där (haha inte någon av de riktiga då utan ett gosedjur ;P) och en förvaringsgrej till köket. Som man sätter på väggen och har diskborstar och sånt i. Praktiskt och bra.

Ska snart till skolan, eller biblan rättare sagt, och skriva ut lite papper och öva lite på min redovisning som jag har imorgon. Sista examinatonen vi har på denna kurs sen är den slut. På måndag börjar nya kursen som jag tror kommer bli sjukt kul. Mycket praktiska övningar plus att vi har några dagar fältstudier.. Jag har så svårt att fatta att jag är inne på termin 4 snart. Tillhösten kommer jag vara ute på 15 veckors praktik. Hjälp.. Här kommer ångesten igen..
Jag vet inte varför jag har så svårt att verkligen leva i nuet. I mitt huvud har jag redan panik över  vad som sker om ett och ett halvt år när jag är klar. Det är så onödigt, jag vet att saker och ting löser sig men ändå kan jag inte helt koppla bort det. Utan tankarna återkommer då och då.. Men jag får väl bara inse att sån är jag och göra det bästa av det, försöka koppla bort det och mer njuta av det som är här och nu...

Nej nu ska jag fixa till mig så jag inte ser hemsk ut, man vet ju aldrig vem man kan träffa på. Och biblan är ett ställa där folk samlas och det brukar kunna finnas en del ;) där..

en till avklarad


Klarade tentan vi hade innan jul, Tjoho! Största tentan vi haft så det känns extra bra att klara båda delarna av den.
Annars idag har vi träffats i gruppen och jobbat på vårt arbete till litteraturseminariet nästa vecka, skönt att komma någon vart på det. Gick sen en liten tur på stan och köpte lite t-shirtar och en klänning. Annars har livet sin lilla gång här i Örebro.
Imorgon blir det Kåren igen (wohoo) och sen liten get-togheter hos Helena på lördag. Trevlans.


Nyår

Lite försenat.. men bättre sent än aldrig.