Mina älsklingar

Nu har jag fått hem mina bebisar. Hämtade dem igår. En och en halv vecka utan dem var svårt, men bra. Nu vet jag att jag aldrig skulle kunna lämna ifrån mig dem, oavsett hur jobbiga de periodvis är.
De kände igen sig här i alla fall, speciellt Findus som är den känsliga av dem, och det var inga problem. De känner sig som hemma hos min mamma där vi nu bor.




gammal bild från i Somras när jag nyss hämtat hem Brownie. Sjukt hur mycket han växt, han var ju en plutt förut.. I ocg för sig är han fortfarande en plutt i jämförelse med Findus som är en bjässe till katt ;)


en vecka

Nu är jag precis i mitten av min hemma vistelse. Jag har hunnit med massor.. Idag är första dagen jag bara tagit det lugnt. Jag är inte van vid detta hektiska tempo. Annars är det skolan, träna, vila, plugga som gäller i veckodagarna och hänga med vänner på helgerna. Sen jag kom till Södertälje för en vecka sedan har jag hunnit med följande:
  • Festa en hel del (inklusive juldagen)
  • Bio 3 gånger (Yes-man, vi hade i alla fall tur med vädret.. igen, Madagaskar 2)
  • Firat Jul hos både pappa och mamma, pappa på dagen och mamma på kvällen
  • Firat juldagen hos min moster, fick träffa mina kusiner plus mormor och morfar bland annat
  • Bowlat
  • Shoppat på mellandagsrean
  • Saknat sönder mig efter mina katter (de är inneboende hos en vän till mamma, jag hämtar dem på tisdag)
  • Druckit massor med Julmust och ätit alldeles för mycket onyttig
Veckan som kommer kommer nog bli lite lugnare. Men vi får se. Har bara en vecka kvar hos vänner och familj nu så ska njuta max, även fast jag börjar längta hem till min lägenhet lite.

hoppas mina kissar inte ser mig på detta viset...

HUNDENS OCH KATTENS DAGBOK

HUNDENS DAGBOK

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...


God Jul

Är hemma i Södertälje nu.. Mysigt faktiskt. Har hängt en massa med ju underbara emelie. Det är nu jag riktigt känner hur mycket jag saknat henne!

Ikväll blir det till pappa, ska fira julen där på dagen imorgon. Har varit och köpt de sista julklappara idag, så nu är jag äntligen klar och hoppas alla sdka bli glada.

Nu ska jag vila lite innan pappa kommer och hämtar oss, är helt slut. Puss!

om jag kunde drömma om Edward...

Såg Twilight igår, och fy satan vad den satte sig i huvudet! Hade lite höga förväntningar eftersom jag hört så mycket om hur underbar den ska vara men jag hade inte anat. Egentligen var väl inte handlingen den mest speciella men hela filmen var så vacker på något sätt. Jag gillade sättet de filmade, ljussättningen, skådespelarna - allt! Rekomenderas skarpt!
Så nu kommer man gå och vänta i hundra år på den andra filmen i ordningen, den börjar spelas in i mars eller något har jag för mig att jag läste. Men man kanske ska utforska böckerna tills dess?

Nu är det dags för frukost och sedan fixa det sista innan mamma och Rulle kommer och hämtar mig.



Imorgon är dagen

Tentan imorse gick bra kändes det som. Måste ha klarat ena delen och förhoppningsvis den andra. Beror ju på hur Neurologi doktorn rättar tentan och hur hård han är, svårt att veta då vi inte haft han tidigare och han bara är vikarie...

har annars haft fullt upp hela dagen, in till stan och fixa lite grejer, han även med en liten shoppingrunda. Köpte de två första julklapparna (jag vet- jag är sjukt sent ute..) och en klänning till mig. Antingen har jag den på Julafton eller när vi går ut på juldagen? Får se vilket det blir.
Sen hem och vilade ett tag, var så sjukt trött. Sen har jag städat och packat inför hemfärden imorgon. Ska bli så skönt att komma hem i två veckor och bara ta det lugnt. Första lediga tiden denna termin. Har knappt haft ens en dag utan att behöva tänka på plugg. Visserligen har jag lite att göra under julen men jag har även tid att koppla ifrån skolan några dagar och det behöver jag mer än något annat just nu känner jag!

Nej, nu ska jag se den nya Arn-filmen. Pusskram


1 ½ dag kvar...

Imorgon är det tenta, klockan 8 på morgonen ska jag till skolan och skriva om neurologiska sjukdomar och rörelseapparatens sjukdomar (ortopedi och reumatologi..) Spännande att se hur det går. Känns som jag ligger helt OK till med pluggandet men sen får vi ju se vad för typ av frågor det kommer.

Nu är jag trött och har huvudvärk, stel som en sate i nacken men har smetat på tigerbalsam så jag hoppas det släpper under natten. Är väl alla spänningar inför tentan som samlar ihop sig nu sista dagen?

Och bara en och en halv dag kvar innan jag åker hem! Mys!

5 dagar kvar

Farewell partyt va kul, julbuffén var super god. Vi åt så vi fick ont i magen, men det var det helt klart värt!

Hade sista seminariet nu innan tentan på Fredag, kändes lite waist of time men man måste ju göra det.. Så nu är det bara att plugga sista spurten innan tentan.

Tandläkaren imorgon, är fortfarande inte bra efter att de lagade tanden, ilar och gör ont när jag tuggar. Hoppas han kan fixa till det, börjar bli smått irriterande. Annars har jag blivit förkyld igen, hostar som jag vet inte vad. Hoppas det släpper snart..

Nu är det inte långt kvar tills jag kommer hem, Ska bli skönt!

Farewell Party

Gårdagen var mycket trevlig! Sista kåren, massvis med folk vilket var skoj. Träffade trevliga människor och det var rätt bra musik så vi dansade hela kvällen.

Ikväll blir det Farewell party med utbytesstudenterna. Julbord och sen fest på Frimis. Julbordet är typ det jag mest ser fram emot. Jag älskar julmat, hoppas de har julskinka! Har haft sug på en julskinka sedan början på december, funderade på att köpa hem en och fixa till men det är ju så dyrt plus jag tyckte det var onödigt eftersom jag säkert inte äter upp hela själv innan den blir dålig..

Ska snart fixa mig. Ha en bra kväll ni!

Jul fest

Ska på party i Morrans korridor. Haha, hon gilar verkligen inte att jag kallar henne morran, men fan.. Hon kallar mig soffan så jag tycker jag har all rätt på min sida. Men i alla fulla fall så är det fest och sedan Kåren, sista Kåren nu innan julledighetet (som inte alls är någon ledighet) så det lär nog vara en del folk hoppas jag.

Måste fixa mig nu, Juli kommer om en stund så drar vi de ca 500 metrarna bort till TYbble.. Massa snö har det kommit också, hoppas jag kommer fram bra i mina klackisar.. Visar sig, men om jag ramlar i snön kommer jag börja gråta..


Happy Fredag !

Skönt med Fredag och helg va? Jag gillar't. Ska nu till skolan och förbereda lite inför seminariet kl 13. Vi ska hålla föredrag i grupper så jag ska skriva lite på overhead och gå igenom mitt material lite. Är inte värsta förberedd men jag tror nog det ska gå bra. Känns bara dumt att de lägger in två seminarier veckan innan tentan.. De kunde varit en aning tidigare så kunde man utnyttjat tiden till att plugga inför tentan istället.

Annars så har kag börjat med balsam-metoden idag, läs mer om den HÄR. Jag hoppas den kommer funka bra men de som jag känner som använder den har fått super fint och blankt hår, plus att det blir mer lockar i det. Gjorde avschamponering idag, sen en metod som heter pluppning (haha!) men håret blev faktiskt mkt luftigare med mer volym, tror det beror på pluppningen. Står på hemsidan om pluppning med, orkar inte förklara ;)

Nej nu ska jag försöka dra mig ifrån TVn, de kör top10 at 10 med Petter på MTV, jag gillar ju Petter så det är svårt att slita sig men jag måste.

Hörs sen!

..........

Fick avin idag så nu ska jag cykla till ica och hämta ut min nya mobil. Spännande. Måste även ta en tur förbi apoteket och köpa såna här plackers eller vad de heter, tandtråds grej. Har fortfarande ont i min tand som lagades för ett par veckor sedan, var ju och slipade till det men den värker fortfarabde och jag kan inte äta fullt ut på den sidan. Fick en tid på tisdag, det kan vara att lagningen är för djup...

Skolan idag var lång men intressant. synd bara att föreläsaren var så opedagogisk och hon kändes lite oförberedd. Men det handlade om pediatrik = barnneurologiska sjukdomar och syndrom. Jätte intressant ämne, hade velat haft någon annan föreläsare bara.


NY



Imorgon eller på Onsdag får jag hem denna skönhet. Fick ett bra erbjudande av min mobilopperatör idag och jag är i behov av en ny mobil, den jag har älskar jag men den stänger av sig hela tiden. Denna är liknande den jag har men bättre å¨många sätt. 3.2 megapixel kamera plus jag får med ett 2gb minneskort. Sen en del andra funktioner som jag inte har på min nuvarande.
Spännande. Fin är den med vit och röd också.

Nu ska jag plugga lite och sedan gå och träna. Har slöat med det ordentligt senaste veckorna. Måste komma igång nu igen, känner på min rygg att jag är tvungen. Den värker!


2a advent



Kan ni fatta att det bara är drygt 2 veckor kvar till jul? Ska fixa mig nu och sen in till stan och se på julkonsert med Helena och några andra från klassen kanske. Ska bli mysigt med lite julmusik och julstämning.


good old ways..

Jobbet idag gick asbra. Jag gjorde allt och den andra assistenten gick brevid som stöd bara. Både han och brukarn tycker jag är duktig! Känns super, den andra assistenten sa att det ser som jag gjort detta alltid, och att jag är som gjord för detta. Och brukaren va nöjd med. Toppen dag.

Om ett tag kommer Morran, vi ska dricka vin och sen dansa på Coren. Vi pallar inte sitta hemma. Vi är ju trots allt unga!

'

Bara två veckor kvar sen är jag hemma i telge i två veckor. Jag längtar! efter syster, carro, emelie och mamma. Mormor också ska det blir mys att träffa.


Elf Yourself

 
http://elfyourself.jibjab.com/view/Gx8GvfLUg4EUwONF#/owner/Gx8GvfLUg4EUwONF

Haha, detta är det bästa tidsfördrivet. Check this out och skratta högt :D

1a,2a,3e

Första dagen på nya jobbet igår. Gick bra, visst blir det lite obekväma situationer såhär i början men det känns som det kommer gå helt okej ju mer vi lär känna varandra. Vi kommer nog komma överrens. Andra dagen imorgon och då börjar jag halv åtta på morgonen. Mindre kul men slutar tre så då är det ju lugnt. Ska ta mig en promenad hem imorgon från jobbet, lära mig närmsta vägen så jag kan cykla sedan. Bussarna går så dåligt på kvällen. Igår gick jag för jag hann ej med bussen hem, som tur var fick jag sällskap av han jag gick introduktionen med men det blev en riktig promenad hem. Tog väl ca 45 min till stan plus 25 mion från stan hem. Tur jag hade Carro i telefonen från stan och hem, känns säkrare så.

Idag var det skola sen in till stan för synundersökning, ska skaffa nya brillor. behövs för det var väl en sex - sju år sedan jag bytte glas i mina. Ser inte överdrivet bra med de och när jag nu har sådana problem med linserna är det bra att ha ett par bra glasögon att byta med, använder linserna på tok för mycket.



Jag trivs ju verkligen inte med att se mig själv i glasögonvilket gör det hela med att välja bågar så himla mycket svårare. Tanken är ju att jag ska våga mig ut i dessa så valet av rätt bågar är viktigt. Måste känna mig bekväm. Lånade hem dessa 4 från optikern.. Just nu lutar det åt båge nr 2, men nu när jag såg biderna brevid varandra var båge nr 3 inte så dålig heller.. Beslutsångest... (bortse gärna från mitt trötta och osminka ansikte,,, Tröttheten tar ut mig...)