Äntligen!


Nu är min syrra här!
Så satans kul! Vi har gått lite på stan idag, käkat pasta. Sen krånglade min lins så vi gick in på Synsam och fick en linsburk så jag tog ut linsen, jag var SÅ torr i ögat, och gick sedan runt med en lins. Jag såg lite snett eftersom ena ögat var synen bra på och det andra var det jätte dåligt. Men bättre än att det gör ont i ögat.

Sen har vi cyklat till ICA och köpte chips och ostbågar samt cola i glasflaska. Godaste! SÅ har vi myst framför The Mentalist, Gossip Girl och One Tree Hill. Nu ska vi gå och sova. Så himla mysigt att ha henne här!

Sen ska jag berätta att jag KLARADE min hemtenta jag hade innan påsk. Så jäkla skönt! Jag har fortfarande inte failat på någonting denna termin. Toppen, vi har ändå haft ganska mycket att göra.
Imorgon börjar jag klockan halv nio så vi ska gå och sova snart. Sedan skola tills två och sen är det helg. kommer bli så kul! Ska picknicka imorgon eftermiddag/kväll och sedan till Frimis och se Melody Club. Jag är Taggad till MAX!



Wonderful!

Jag är nog världens gladaste idag! Köpte min biljett till Peace&Love idag! Emelie, hoppas hoppas du kan hänga på! Jag kommer ÄNTLIGEN få se Mötley Crüe LIVE! Åh, jag längtar så jag spricker! 25 Juni då jävlar ska jag rocka loss till den mest fantastiska musiken! Nikki <3

Haha, annars har jag hängt i skolan lite idag och försökt läsa till läsloggenmen det slutade mest med att Morine och jag snackade massa skit. Men det är trevligt det med. Sen mötte jag Irre och Sandysöt och åt glass. Mysigt värre. Irre ska ju också till P&L så om Emelie (peppar, peppar) inte kan haka på så har jag alltid några att hänga med. Sandy kanske också kommer (hoppas hoppas).

Och på Onsdag blir det Frimis och Melody Club. Coolt. Aldrig sett dem men de är ju så jävla underbara så det ska bli sjukt kul! Längtar ihjäl mig, Valborg är nog den bästa helgen på året.

Imorgon kommer Susanna. Sweet! :D

Esso



Plutten! Mamma och Susanna var och hömtade denna sötnos igår. Så sjukt söt! Och säkert sötare i verkligheten. Längtar ihjäl mig tills jag får träffa honom om ca en månad när jag kommer hem. Nästan så jag funderar på att ta mig hem typ en dag bara för att få se honom.. Vi får se vad som finns tillfälle för. Men fyra veckor är inte SÅ lång tid.. ändå känns det så långt...




Underbara dag!

Efter inte många sköna timmars sömn så drar jag och Helena till IKEA och Marieberg. Hittade endel fint. Bland annat två jätte söta rosa tekoppar från lagerhaus. Åh, jag länktar till frukosten då jag akn dricka te ur en av dem. De kändes verkligen lyxiga. på IKEA blev det två blommor (vuxenpoäng!) och lite smpgrejer bland annat så jag akn få struktur i min skogarderob. nu ligger allt i en enda röra vilket försör skorna.

Kom nu nyss hem från grillning, öldrickande och en riktigt underbart trevlig stund med goda vänner! Jag älskade denna helg. Igår lagade Julia, Sandy och Sara plus jag Pizza här. De drog runt tio och någon halvtimme-timme senare tvingas jag med på fest. Men denna gång var det rätt kul att jag inte var mest full av oss. Och kvällens höjdpunkt var när James cyklade in i en lyktstolpe. Jag garvade så jag dog där ett tag. Men summa summarum så var det riktigt skönt att inte gå ut eller supa ner sig. Visst, jag drack, men ändå på en lagom lugn nivå båda dagarna och nu ska jag gå och sova och sova ut imorgon innan jag läser till och skriver läsloggen.

Jag längtar ihjäl mig tills Susanna kommer på tisdag!

Fältstudier, solstund, cheese fondue

Hej Bloggen!

fältstudierna idag på psykosavdelningen här i Örebro var riktigt kul. Även fast jag va mer död än vanligt efter en dålig nattsömn. Men jag fann det inspirerande och jag som alltid vart neggo till att arbeta bed psykiskt sjuka personer börjar nästan svaja lite. Ju mer vi läser om det, desto mer intressant tycker jag det verkar. Eller intressant har jag ju alltid tyckt det varit men nu kan jag överväga tanken att jobba på en sådan avdelning. Börjar mer och mer se det som ett funktionshinder och inte endast en läskig (de allra flesta är ju dessutom helt ofarliga) sjukdom. Spännande det där hur ens perspektiv kan försändras.

Sen for jag till Helena och solade oss i parken med Ivona. Mycket mysigt. Skönt att kunna sitta ute i linne och inte frysa till döds. Våren är min absoluta favorit årstid! utan tvekan (dock kunde pollen ge fan i att påverka mig...).

klockan sju var det faddergruppsmöte. Vi och en annan grupp så vi var väl ca 10 personer i alla fall. Schweiz bjöd på Cheese Fondue. Riktigt gott och det var så soft att sitta ute och äta! Sen bjöds det på brownie (hahaha, nej vi åt inte min bäbis) och sjuka lekar. Orkar inte ens förklara dom men kan säga att jag sög. EN var en klurig som man skulle komma på men jag fattade aldrig. Något med att man skulle skicka en flaska till den brevid och säga om korken va öppen eller stängd. Men det hade ingenting med korken eller flaskan att göra. Om korken va öppen så kunde den va stäng osv. Men det hade med munnen att göra, om den va stängd eller inte.. 

Nej nu ska jag sussa. Fältstudier och jobb imorgon. Bara kort tid på jobbet, 14.30 - 17 ca. Sen ska jag hem och ta ställning om jag vill med ut och dansa eller om jag ska tvinga mig själv att stanna hemma. Vill i vilket fall vara fräsh och pigg när helena och jag åker till IKEA på lördag.

Dröm!

 

Alltså Pelle!
Jag älskar hur han inte kan hålla sig för skratt där i slutet. Och man hör så att detta inte är hans gengre men han är så charmig!


sentimentala jävel..



Men alltså ååh, hur söt och liten får man vara?! På bilden hade vi precis kommit hem till Örebro coh han var väl en 15 veckor eller liknande. Nu är han ett år och en liten tjockis. Det sköna är dock att han är lugnare nu när han "växt upp" även fast han fortfarande har mycket bus och liv i sig. Och super gosig. Mer än Findus.
Antar att det jag egentligen ville säga var att jag älskar mina små bebisar!!
Och jag vill nog ha fler i framtiden. Haha, jag vet vad ni där hemma tänker nu!


KALAS

Kom nyss hem från Sofie, hon fyllde år idag och bjöd på lite kalasfika. Jätte mysigt var det. Jag älskar kalas. Och det bjöds på kladdkaka, bullar och saft. Hur mys?!

Annars skola några timmar idag och jag tog faktiskt en 50 min promenad. Med Oasis, Pete Doherty, Flogging Molly och lite Coldplay i lurarna. Kan vara så jäkla skönt att bara gå och lyssna på massa bra musik. Musik är 70 gånger bättre än TV!

Nej ska nog göra mig i ordning och lägga mig och läsa. Sov dåligt som ett as inatt. Drömde konstiga drömmar hela natten. Har precis börjat på en ny bok som handlar om att en man köper en vålnad på internet (låter kanske flummigt men den kan va bättre än den låter). Jag hade läst 3 kapitel tror jag och inget hade egentligen börjat hända men självklart drömde jag värsta drömmen om att jag var besatt av en vålnad och fick värsta ryckningarna i kroppen på grund av det samt att det minskade om jag damsög mina kläder (som vålnaden satt i) för då sög jajg ut en del av vålnaden tillfälligt. Men sedan kom den tillbaka och så började allt om.. SJukt var det i alla fall. Hoppas på en bra natt i natt så jag kan sova ut lite. Lång dag i skolan imorron..

Söndagsparty!



Jag är impad. Att de ska lyckas med allt de gör? När kommer floppen? Och Marilyn, HAHAHA är min enda kommentar. Underbar kombination med Gardell och Marilyn Manson. Jag blev förvånad över hur liten Manson är..

Kan ju inte säga att innehållet skiljer sig så mycket från tidigare program de gjort (träffar människor, kändisar och ickekändisar) men själva  upplägget är underbart och deras frågor är ju klockrena, som vanligt. Och sen att man märkte att de var nervösa var bara gulligt.

Och det bästa: Howlin' Pelle, kom och sjung för mig istället!!!

Peace&Love


A Camp

Backyard Babies
Chris Cornell [US]
Governor Andy/Inna Style Band
Håkan Hellström
Kalle Baah
Laakso
Lars Winnerbäck
Mando Diao
Moneybrother
Mötley Crüe [US]
Peter Doherty [UK]
Sugarplum Fairy
The Kooks [UK]
The Sounds
The Soundtrack Of Our Lives
Thåström
Volbeat [DK]

Nu jävlar är jag taggad till max inför Peace & Love. visst var jag taggad innan med det blir bara mer och mer nära och verkligt att jag kommer få se de grymmaste [Mötley Crüe] LIVE! Det är nog för bra för att vara sant och jag kommer inte tro det förrän jag står där och de entrar scenen och alla faktiskt är där. Om jag så ska åka själv ska jag vara där. Men Emelie ska ju med och jag ser verkligen fram emot att spendera en vecka med hene på "semester".

De enda som fattas är The Hives. Men jag gråter inte blod för det. Dett de fyra gånger redan och de kommer göra fler Sverige spelningar i framtiden. Då, Emelie, ska jag ta med dig på det bästa i livet.


Tidsfördriv medan jag väntar på att tvätten ska bli klar...

1. Vilken svordom använder du mest?
Helvetesjävlaskit

2. Äger du en iPod?
Nej, en klassisk mp3

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
09.40. Jag skulle upp till tvättstugetiden då..

4. Hur många resväskor äger du?
en medelstor..

5. Använder du flip-flopps?
NEJ!

6. Var köper du dina matvaror ifrån?

ICA, Willys

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

vara med på bilden ;)

8. Vilken var den senaste filmen du såg?

Boy A. SE!

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
Väninna med barnfamilj kanske?

10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Jag vet inte. Men jag skulle nog vara jävligt sugen på att köpa ett fint litet hus.

11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, alltför ofta hör jag det ;D

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nja.. alvedon ibland. Det hjälper faktiskt mig att slappna av om jag har svårt att somna.

13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?

Någon gammal samlings skiva tror jag

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Förutom de uppenbara (hives, mötley, mando) så Oasis och Pete Doherty (inklusive libertines och babyshambles) samt Flogging Molly

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?

Nej inte denna vecka

16. När var senast någon stötte på dig?
någon vecka sedan kanske...

17. Vad åt du till middag senast?
Sallad från pizzan igår

18. Använder du huvtröjor?
Väldigt, väldigt sällan!

19. Kan du vissla?
Jo men inte så bra..

20. Vem var den senaste som ringde dig?

Morine

21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Popexpressen på grönan

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
De gör de säkert

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
019

24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Självklart!

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Vet ej?

26. Hur många syskon har du?

3 st

27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Ja det händer

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Boondock saints

29. Äger du några popband t-shirts?
Nej

30. När flög du senast?
flera år sedan

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
har inget köksbord.. men har två barstolar i köket

32. Läser du för skojs skull?
Klart jag gör 

33. Pratar du några andra språk?
Engelska

34. Diskar du din egen disk?

Ja jag är så illa tvungen...

35. Har du gråtit offentligt?

Ja, det har väl hänt

36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja klart

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Ja jag vill ha fler tatueringar, tyvärr tillåter inte plånboken det för tillfället så det ligger på is..

39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja om han bjuder ut mig..

40. Kan du kasta macka?

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej

42. Vad har du med dig in på bion?

Popcorn eller godis

43. Vem var din favoritlärare och varför?

Jadu.. minns inte

44. Har du dejtat någon av en annan religion?
inte för att ajg är religiös men har dejtat de som vart...

45. Vad har du för väder?
Soligt med lite moln som täcker ibland

46. Har du en blogg?
nej.... ;)

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Religion

48. Gillar du att flyga?

JJa jag har inga problem med det

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
social och ha humor

50. När sov du senast på golvet?
Jag sover aldrig på golvet..

51. Vilken är din favorit drink?
Baccardi razz och sprite med tranbärsjos

52. Gillar du din boende-situation?
Ja jag klagar inte

53. Vilken är din mammas hemstad?
Södertälje

54. Din pappas hemstad?

Hölö (inte flr att det är en stad.. mer ett samhälle..)

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
fem åtminstone

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nej, jag gtar det ganska chill :D

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
haha nejnej

58. Vilken är din favoritfrukt?
mandarin och melon

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ja ibland

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
22

61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Njae ibland. Beror väl på hur grova och många felen är och i vilken situation

62. Tror du på liv på andra planeter?

Ja det gör jag

63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Vet inte..

64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Jag tror Gud är exakt det du vill att Gud ska vara

65. Vad var det senaste du åt?
Blå Bandet soppa

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Samma kön oftast

67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Vet att mamma sagt det men minns inte....

68. Gillar du senap?
Ja på korv

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Tankar positiva tankar!

70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Ja om jag vill ta livet av mig...

71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Jag vet inte

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
jo någon gång.. annars är det mer Tradera som gäller för mig

73. Tycker du om att krama folk?
Ja oftast... Beror ju på vem personen är. 

74. Skulle du säga att du är trendig?
Nee

75. Äger du en digitalkamera?
Japp en jag fick på min 20 års dag för snart 2 år sedan. Funkar fortfarande super

76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
ingen vad jag vet

77. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
Njae. ibland om det upprepas ofta av personen..

78. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Pojken som kallades det (och de uppföljande)

79. Tycker du att du är attraktiv?
Klart!

80. Vad är du allergisk mot?
Pollen, mest björk

81. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Ja, försöker successivt dra ner på att äta kött.

82. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Vet inte.. tror mamma sagt något om detta med men jag minns inte?

83. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
ALLA :D


I'm free to be whatever i choose!





Oasis - Whatever

Godnatt! Ska släpa mig upp innan 10 imorgonbitti för då ska jag tvätta. Lika bra att ta en tidig tid (okej, det fanns ingen senare imorgon..) men då kommer jag igång med dagen och kanske kan städa lite. Behövs, ena kattjäveln grävde lite i blomjorden inatt så det behöver dammsugas här hemma.. Men ska sova nu, hade en skön hemma kväll med mig själv som sällskap. Och godis och Cola. Skönt att bara vara hemma för en gångs skull...



Spare me my life



Snodde denna från Sandy

Har försökt uppdatera flera dagar men kom inte in på sidan.. men bytte lösen nu så nu funkar det :D

Har vart endel denna vecka. Inte så mycket plugg (en dag bara som vi hade lektioner) men en hel del fest har det blivit. Tisdag var det Tybble party med utbytesstudenterna. Helena och jag, jätte kul kväll.

Sen blev det spontan utgång i onsdags till strömpis. Först hemma hos Lisa, Sandys klasskompis. De firade att de klarat någon tenta. Alltså, vi kollade på de sjukaste videorna. Jag minns inte sist jag garvade så mycket på en kväll! Strömpis var i vilket fall superkul. Jag gillar spontana kvällar. Musiken var i superklass. Massa godingar, mest roliga sådana som man lyssnade på för tio år sedan. Om vi ens lyssnade seriöst på dom, var nog mer skämtlåtar man garvade åt..



Alltså, sjukaste.  Detta och andra garvade vi läppen av oss åt i onsdags.

Kom nu nyss hemifrån jobbet. Fick hoppa in extra hos en annan brukare än jag nor,alt jobbar hos. Men det gick bra och det är inte fel att samla lite pluspoäng hos min chef. Och extra pengar är alltid välkommet.
Nu ska jag lägga mig och vila lite innan ajg ska fixa mig. Är fest med Ålandsnation ikväll. Jag är ju som bekant adopterad av dem nästan. haha, men det kommer bli dädligt skoj för de är bland de sjukaste människor jag känner.



Påskafton

Hejhej!

Igår var det mysig påskmiddag hos mormor och idag har jag spenderat dagen i strängnäs hos pappa och familj i deras husvagn. Mysig camping faktiskt och mina bröder är som vanligt de sötaste som finns!
Nu väntar jag på Carro och Anna som jag ska hömta snart. Vi ska va hos mig och fixa oss och dricka lite sen ska vi dra ut. Får se om det är något ös idag? Jag har ingen aning om hur det brukar vara på påskafton? Men om inte annat så sätter vi väl oss och dricker vin och snackar massa skit på en bar någonstans. SKa bli skitkul att träffa dem igen. Var i julas vi träffades sist!

Émelie kommer nog ut till oss en efter jobbet, Kärlek.

Pusss

Skärtorsdagen

Gokväll!


Fick ihop hemtentan vid 12 idag och hoppas verkligen på bra resultat. Det kändes helt okej men man vet ju aldrig hur de rättar eller om jag skrivit det dom är ute efter. Men vore skönt om jag klarar den för då kan Evelina komma och hälsa på mig vecka 19 (?). Klarar jag inte så är omtentan den helgen vilket jag hoppas jag slipper!

Sen åkte jag upp till Sthlm och gick till kiropraktorn vilket var så välbehövligt! Han justerade en del i bäckenet, ryggen och nacken. Plus min fot som var helt felställd. Jag visste att den var fel men inte att de var så mycket. Men efter att han fixat till den så kunde jag helt plötsligt stå rakt på foten utan att det gjorde ont. Så nu ska jag börja med övningar som stärker musklerna så foten håller sig i rätt läge. Problemen med foten sitter kvar sen jag stukade fötterna rätt illa när jag var 15-16. Jag har fixat till foten ett par gånger men ingen har lyckats så bra som han gjorde idag. Men nu är jag helt öm i den men det ska ge sig inom några dagar.
Det jag måste försöka sluta med nu känner jag är att knaka min nacke, rygg och fingrar. Han sa inget om det men jag känner själv att det kan inte vara alltför bra och jag tror det bidrar lite till att jag har sådana problem med nacken. Självklart spänningar också men finns ju flera anledningar..

Ska även försöka köpa ett externt tangentbord och någon form av laptop bord så jag får bra sittställning när jag sitter hemma och pluggar, för att försöka undvika att få så mycket spänningar i nacken. Ergonomi Sofie, ergonomi. Jag ska ju tänka i dessa banor nu när jag utbildar mig till arbetsterapeut så lika bra att först pränta in det i mitt eget huvud!

Hemtenta dags

Har suttit inne hela dagen och skrivit hemtenta. Det går trögt, jag har så svårt att komma igång och jag drar ut på det hela tiden. Men när jag avslutat den fråga ajg håller på med nu har jag ändå gjort halva så då kan jag nöja mig tills imorgon och sen gå upp vid 8 och göra resten.  Känner lite pressen dock, kanske ska göra lite mer vi får se. Vet att jag kommer vara 7 ggr mer effektiv imorgon än idag. Är alltid så, jag jobbar bäst under press. Förra tentan gjorde jag bara 4 frågor av 11 första dagen och sedan gjorde jag de resterande 7 dagen efter och då klarade jag den med marginal också. Nu är det bara tre frågor jag måste göra imorgon max. Kommer gå så bra så..

Nej nu ska jag fortsätta så jag kan lägga mig i sängen och läsa om en timme eller två. Godnatt!

Hemma!

Nu är jag hemma i Södertälje en vecka över påsken. Känns kul att hinna umgås med mina vänner plus familj. Kissarna är med också till mammas stora glädje. Har dock en kväll för mig själv eftersom både mamma och Susanna jobbar, men det är bara skönt. Har ca fyra avsnitt av Americas Next Top Model 12 att kolla på. 12 säsonger.. Herregud. Och jag har sett varenda, vad säger det om mig igentligen?

Imorgon kommer hemtentan ut så det är bara att halvt isolera sig i två dagar och få den gjord. På Torsdag ska jag till kiropraktorn, ska bli så jävla skönt. Har inte varot där sen i somras och det behövs så mycket. Undrar om han kan rätta till händer med? Han ska vara bra på fötter har jag hört (bra för mig). Ryggen och nacken plus bäckenet behöver rättas till känner jag. Måste också ta ett snack med honom om att det knakar så mycket i min kropp och att jag får ont om jag inte knakar fingrar och axlar.. Känns inte som om det är sådär super hälsosamt men jag vet inte.. Hoppas på att ha kan svara på det och om jag måste sluta med det så kan han gärna tala om hur jag ska göra. Jag gör det ju utan att jag tänker på det plus att jag vill ju inte ha ont..

Nej nu ska jag kolla Top Model. Puss

Klassfest



Min kära klass
. I alla fall delar av den. Klassfesten igår gick i 70/80-talens tecken. Lekar och dans stod på schemat. Det var riktigt kul faktiskt även fast jag kom lite sent för jag var tvungen att vila eftersom jag jobbat sedan 7 på morgonen.

Jag drog från festen vid halv ett ungefär. Gick hem och sedan ringde James och vi kan väl säga att det spårade ut en hel del sen. Det slutade med vinshotts och för min del ett uppskrapat knä/ben som blev resultatet av att jag skulle cykla på hans cykel men balansen svek mig...

Jag gick upp vid tolv med stans huvudvärk. Gick och la mig vid två igen. Nu mår jag aningens bättre och ska väl snart käka något.. Men jag skulle ju städa och tvätta idag... Får göra det imorgon. Diska måste jag göra för jag har ett berg i köket och inga glas kvar....


Thanx God!

 


Nytt band att älska.. Flogging Molly. Tack Ivona för tipset. Störtsköna ju!

Nu är fältstudierna klara för denna gången tyvärr. Var dökul och det var alldeles för lite tid som vanligt. Men bara ett par veckor till nästa gång.
Vi var med på gympa pass för gamla tanter idag och det var SÅ mydigt, Halvtimmes träning och sedan en och en halv timmes fika. Hur söta tanter som helst, sånt skulle jag lätt kunna jobba med. Hålla i grupper som både är sociala och har träningssyfte. Jag har verkligen valt rätt utbildning!