aaargh

min huvudvärk tar kål på mig... Genomgången idag var både bra och mindre bra. Kändes inte som det var asmycket som underlättade men lite tips och sånt inför tentan är alltid bra. Måste plugga nu lite innan jag ska dra mig in till stan. Ska hämta ut nya linserna plus köpa födelsedagspresent till Tobbe. Han fyller ju faktiskt 10 år nästa Söndag så jag tänkte ha lite kalas för honom när de kommer imorgon, Åh, vad jag längtar efter mina söta grabbar! De är verkligen de bästa som finns!





Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

Åh, welcome winter! Mys med snö, hoppas det håller i sig tills imorgon! Vitt och mysigt på marken, gosigt.

Idag har jag varit i skolan och läst lite inför tentan. Det går en aning trögt men jag kämpar på. SKa ha genom gång imorgon. Tidigt, blä. Kvart över åtta börjar jag.. Men kan vara bra att gå på. Frågetillfälle och sånt.  Sen ska jag och Morran gå igenom lite muskler.

Annars har jag äntligen tvättat mina kläder idag. Och strykit allt och stoppat in i lådorna. Annars bruar det tvättade ligga i sina tvättpåsar i nån vecka innan jag får arslet ur vagnen och sorterar och stryker. Men nu går det inte för pappa med familj kommer på lördag och då ska här se prydligt ut. Kan ju vara trevligt att för en gångs skull ha det lute iordning när jag får besök...

Nej nu ska jag sova. Ska ju som sagt upp tidigt imorgon. Puss!

Onsdag redan

Dagarna går så snabbt så jag vet inte vart tiden atr vägen. i och för sig så sov jag till halv 12 idag, så skönt. Men har huvudvärk vilket är mindre kul. Har fått en del gjort i idag, i alla fall ur pluggsynpunkt. Har börjat med gamla tentor och faktiskt så känns det som jag kan muskeldelen helt ok. Nu kommer bara alla andra delar men det är inte så stor del av tentan. Men måste kunna dem ändå man vet ju aldrig hur frågorna kommer bli.

Nu ska jag iväg till gymet. Skönt att tänka på annat plus att huvudvärken aknske släpper. Har bytt ut många av låtarna på mp3n så nu ska här tränas till bra musik.

Puss!

Bus Brownie


Jag försöker krama Brownie massa nu och säga att jag älskar honom men han var inte riktigt mottaglig. Tyckte nog matte var pucko som kramade och pussade så hårt och mysket. Men ibland vill jag bara banka in i dom sötingarna hur mycket jag faktiskt gillar dom. Även fast de är de mest jobbiga och smutsar ner massor och gör massa bus. Jag skulle faktiskt inte må lika bra utan dom. Även fast jag vill slå ihäl Findus när han kraffsar på dörren på morgonen och vill in i sovrummet men jag vill bara sova. i det långa loppet är det sällskapet och närheten som betyder något.
Detta gäller inte bara djuren.



why oh why??



varför svarar inte folk när man verkligen behöver det??




Energi

Jag vet inte vad som hänt men min energi har helt tagit slut. Känner mig nere och helt slut. Hoppas energin kommer tillbaka snart!

Var i skolan med Helena idag och pluggade muskler. Gick bra och för en gångs skull känner jag inte att jag ligger 100 år efter i plugandet vilket känns skönt. Har en bra känsla inför tentan än så länge i alla fall.

Jag förlängde mitt abonnemang igår och fick ett specialerbjudande som skulle räcka i n io månader och efter nio månader kunde jag välja om jag ville fortsätta eller säga upp abonnemanget men sen fickjag bekräftnings-smset och då var bindningstiden nästan 12 månader. Ringde upp de idag och han säljaren hade inte alls sagt rätt saker till mig. Men han och jag hade ett muntligt avtal så antingen tar han bort 2,5 månad från bindningstiden eller så får han helt enkelt avskriva hela abonemanget, då byter jag leverantör nu på en gång! Jag pallar inte med sånt..

Nu sk ajag göra pannkakor till middag. mums!

Ångest

Varför får man alltid pengaångest när alla räkningar har blivit betalda? Och när man sen tänker på hur mycket böcker man behöver köpa, och alla pengar man behöver men som man inte har?! Jag vill vara rik så man slipper detta. Att jag bara kan köpa det jag behöver utan att egentligen tänka efter massa... Men tyvärr är ej livet sånt.. Jag måste kanske bara lära mig handla sparsamt och tänka efter före..

Nu ska jag äta frukost och sen göra mig klar för skolan. Börjar kl 13 och vi har seminarie, ska göra rörelseanalyser. Tur att vi ska vara grupper för jag är kass på musklerna forfarande. Visst kan jag de stora grupperna men sen då? Jaja, det är inget eximinerande som tur är utan mer för att vi ska få en egen inblick i hur vi ligger med läsningen. Jag har en känsla av att jag som vanligt ligger lite efter... Men ikväll börjar hårdplugget på allvar. Jag måste ta tag i detta och bli ännu mer seriös !


Brothers & Sisters

Ser ett av mona favoritprogram på tv nu. Söndagar är perfekta med repriser.
Ska snart iväg med Emma och träna i gymet lite, Vi skulle gått på powerstep men passet böev inställt pga sjukdom. Synd, gillar annars det passet. Men gymet duger bra det med.
Har massa muskler att plugga in också. Så det ska kvällen spenderas med. Har pluggat nu under dagen med. Det är bara att trycka in det, något annat sätt finns tyvärr inte... Seminarie imorgon. Hjälp!



är det inte härligt?!

Fest ikväll med. Ska till Lisa om ca en timme och sedan vidare ut i stan..Får se vart vi hamnar, Backstage, Klaras eller kanske Harrys?

Annars har jag tagit en promenad till ÖB, köpte massa kattsand, slog till på två förpackningar när jag ändå var där. Är lite irriterad. Förut sålde de 20 kg kattsand för 79 kr lr något sånt. Nu har de slutat med det, i alla fall här i Örebro så nu måste jag köpa 10 kg förpackning för 69. Känns så onödigt speciellt eftersom jag tycker sanden i 20 kg säcken är bättre...

Min minsta bäbis är så rolig. Inatt när jag kom hem runt en 4 eller vad klockan var så när jag skulle tvätta bort sminket från ansiktet hoppar Brownie upp i handfatet och tog ett bad under vattenstrålen helt frivilligt. Så kul, vad jag skrattade åt honom. Men det var säkert jätte skönt...

Nej nu ska jag sminka mig och lite sånt. Hörs imorgon. Puss

CORE-n



God Morgon! Kåren igår va sjukt kul. Förfesten hos Alinda var jätte trevlig och kåren gör en aldrig besviken, massa folk och bra musik.

Idag är planerna att dra till ÖB nu när jag ätit frukost och köpa kattsand, sen ska jag plugga. Får se vad som sker ikväll men kommer förmodligen bli lugnt. Måste plugga imorgon med..


PARTY !

Yes, ska nu börja fixa mig, sydde precis in axelbanden på in nya fina klänning.. Sånt är livet när titsen är för små helt enkelt... Tur att nål och tråd finns tillgängligt, det löser det mesta.
Förfest hos Alinda, två hus från mig och två minuter från Kåren. Detta är det bästa. Kvällen kommer bli mad, jag och Morine har ställt in oss p ådet, för sen vätar 1½ vecka med råplugg så vi måste ta ut allt ikväll. Massa goda vänner kommer, I Like !

Nej nu ska sminket på och drinkarna ska snart blandas. Hoppas ni med har en bra kväll. PUSS


Godmorgon !

Äntlgen fredag ! Skola från 13-16, har verkligen ingen lust, vill helst ligga hemma och sova några timmar till men är det obligatoiskt så är det... Måste gå lite tidigare till biblan och skriva ut min labrapport, tur jag bor 3 min från universitetet.

Är hungrig men inte sugen på den maten jag har hemma, får väl köpa lite frukost när jag kommer till skolan.

Längtar tills ikväll.. Kommer bli en kick-ass kväll :D

Roligare för mig än för er...

1. Vad är klockan: 19.15
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Sofie Madeleine
3. Smeknamn: Soffan..
4. Vad heter dina föräldrar: Annette och Anders
5. Antal ljus på din senaste tårta: minns inte..
6. Husdjur: Två kissar, Findus och Brownie
7. Hårfärg: Mörkbrunt
8. Favoritfärg: Röd och svart, helst i kombination
9. Piericing: Näsan, en töjning på 10mm i ena örat.
10. Tatuering(ar): Ja, 5 st
11. Födelseort: Stockholm
12. Bostadsort: Örebro
13. Nuvarande bostad: Studentlägenhet i Örebro
14. Har du varit kär: mja..
15. Har du varit i några andra världsdelar: Afrika
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nää
17. 2 eller 4dörrar (på bilen): Har ingen bil, men föredrar 4 dörrar
18. Kaffe eller glass: Glass
19. Snuttefilt eller Kramdjur: Kramdjur
20. Antal syskon:En lillesyster och 2 småbröder
21. Färg på strumporna: Inga på mig just nu men annars svarta
22. Lyckotal: Äsh, larvigt...
23  Favoritfilm: Boondock saints
24. Favoritcitat ur en film"I want the truth - You cant handle the truth"
25. Bästa semestern: När jag va i turkiet med min syster år 2005
26. Favoritmat: fiskpinnar med spaghetti, ketchup och creme fraich
27. Bästa veckodagen: fredag
28. Senaste låt du lyssnat på: Någon låt hos Morran...
29. Tandkräm: Pepsodent
30. Favorit TV-program:  One Tree Hill och Criminal Minds
31. Favoritrestaurang: Barolo
32. Favoritblommor: ....
33. Tycker inte om: Vissa personer...
34. Sport att titta på: Fotboll
35. Ögonfärg: Grön/bruna
35. Senaste sjukhusvistelse: när jag kollade min täppthet i näsan.. var väl i vintras någon gång?
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Ljusblå tyvärr..
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen gång !
40. Vem/var är du om 10 år:  Har ett jobb jag trivs med, har kommit en bra bit motmina mål, är lycklog och har förhoppningsvis barn
41. Vem fick du senast e-mail från: Studentkortet
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Gina Tricot
44. Vad gör du när du är uttråkad: Glor på tv eller pluggar...
45. Fras/ord du använder (för) ofta: seriously, eller, jävlar...
46. Födelsedag: 4 Juli
47. Vad retar du dig på: Folk som ej står för sina åsikter, eller de som inte har några åsikter..
48. Det bästa du vet: Min familj och mina vänner och mina katter
49. Läggdags: Oftast allt för sent..
50. Stjärntecken: Kräfta
51. Värdefullaste ägodel: Mina kissar
52. Vad är klockan: 19.24
53. Vad har du för kläder på dig just nu: Pyjamasbyxor oxh en lila lång t-shirt
54. Favoritland: Sverige
55. Favoritfilmmusik: Rock
56. Skostorlek: 39
57. Fobi: inget igentligen
58. Favoritpålägg: Ost och sylt.
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Cancerfonden
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Det vet jag inte
61. Bästa bok du läst: vet inte...
62. Vad är du beroende av: Kärlek
63. Favoritdjur: Hundar
64. Gillar du vintern: Nja.. inte så värst
65. Favoritglass: Nogger
66. Vad la du dina sista pengar på:  pizza
67. Är du långsint: Nej oftast inte
68. Favoritgrupp/artist: Volbeat, The Hives, Mötley Crüe mfl.
69. Vilken är din bästa egenskap: Snäll och oftast bra på att lyssna
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att få det bra ekonomiskt
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: Verkligen inte
72. Vad gör du i vinter: Pluggar på som vanligt
73. Mest intressanta stad du varit i: hmm... Hela Egypten är intressant men Kairo får jag väl säga då..
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Vet ej
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Ärlighet och äkthet
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Rille, var dock drygt 3 år sedan...
77. Favoritgodis: skummgummi
78. Spelar du nåt instrument:
79. Snyggaste kändisen: Johnny Depp! och Pelle i The Hives...
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Farmor
81. Vilken film såg du på bio senast: Länge sen....
82. Senaste köpta skiva: Hmm....
83. Roligaste konserten: Green Day med Emelie i Göteborg. Plus alla The Hives konserter jag varit på..
84. Bästa känslan: Att känna sig uppskattad och behövd
85. Samlar du på något: nepp
86. I sånt fall, vad: Dammråtter?!
87. Är du feminist:  nej kan jag väl inte påstå....
88. Favoritminne: när farmor dansade och sjöng med mig när jag var liten
89 Favoritskiva: The Hives: Tyrannosaurus hives
90. Bästa kompis/ar: Emelie, Carro, SYSTER, Morran, Evelina
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: normal?
92. Vem stör du dig mest på i detta ögonblick:
93. Favoritlåt: Har många favoriter
95. Har du en mobiltelefon: Ja
96. Vad är det vackraste som finns: Sann vänskap
97. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Karibien
98. Är du homo- eller bisexuell: Nej
99. Vad är klockan nu när du är klar: 119.31

Wohooo

Sandy is in the town =D happy moment. Så sjukans kul att se henne igen, var väl sen valborg sist men det känns som vi aldrig vart ifrån varan. Gumman lilla, imorgon kommer de bli over the top!

Aja, ska fortsätta plugga nu, har lite muskler att plugga in som vanligt.. Är så mätt också, Sandy och jag hängde ett tag hos morran sen gick vi och käka middag på tybble pizzan. Så gott och vi dregglade över killen som jobbar där. Det är något visst med honom alltså....


DHW

Åååh, var det inte det bästa avsnittet på länge?! Men jag gillade inte detta i slutet... Vadå 5 år senare?? Men antar vi får veta i nästa avsnitt. Dock kändes det som om detta var sesongsavslutning? Bra var det iaf. Såg hos Morine med juice och lite godis. Mys.

Ska nu försöka plugga in lite mer muskler samtidigt som jag kollar på Tila Tequila.. Det är sjukt, rätt underhållande faktiskt.

Remember this??



Åh, jag måste vart runt 11-12 år när s club 7 var coola. Fick en nostalgisk kväll här nu, Spice Girls, S club 7, B*Wiched och allt vad de heter som va SÅ bra när man var liten. Tänk hur musiksmak kan ändras i och med att man växer upp..

Åh, jag är en sådan nörd...

ALLMÄNT...
Namn: Sofie
Längd: 168
Skostorlek: 39
Hårfärg: Mörkbrun
Är du kär i någon: nää
Önskar du att du bodde någon annanstans: Trivs bra i Örebro just nu, men vill nog röra mig lite nedåt när jag pluggat klart.. Göteborg, skåne, småland lockar..
Tycker andra att du är attraktiv: Vissa dagar ja, andra verkligen inte..
Vilken parfym använder du: Juan Paul Gaultier Classique (min favorit) och Calvin Klein CK One.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Så länge den inte går så man åker upp och ner...


SENASTE...
Film du hyrde: Länge sedan...
Film du köpte: Zoolander
Låten du hade på hjärnan: Scrubs introt..
Personen du ringde: min syster
TV program du tittade på: Scrubs kollar jag på nu
Personen du tänkte på: tänkte??


FAVORIT...
Mat: Jag älskar pasta med creme fraich och ketchup plus bacon eller fiskpinnar...
Låt: Allt med The Hives.. one Blood med Mando Diao är en annan favorit..
Sport: eum.... Någon med svettiga män med välmusklad bringa...?
Kläder: Lggings är Guds gåva till mig. Plus en lång t-shirt eller klänning...
Bil: En som startar...


ANTAL...
Gånger du varit kär: 1 eller 2..
Gånger ditt hjärta brustit: njae.. lite halvt en gång..
Gånger ditt namn varit med i tidningen: en gång, i lokal tidningen när jag fyllde 18..


SENASTE...
Personen du fick brev av: Sanna
Personen du fick sms av: Morine

 

ÖVRIGT...
Är du seriös: aaaaalltid.... mitt problem är nog att jag är lite för oseriös.
Vad är du allergisk mot: Pollen
Var har du ont: Lite över allt.. var ahr jag inte ont lixom?!?
Använder du hårspray: Ja
Kan du stå på händer: nja..


ÖVRIGT MER...
Salt eller socker: Socker
Gillar du ketchup: Ja
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja
Vad dansar du till: HipHop och RnB
Stockholm är: vackert
Göteborg är: Vackrare
Kan du sjunga: Nää
Mer värt än guld: Min självständighet
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti
Ett land jag helst vill besöka: Australien
Sparar till: Vet inte.. bättre tider?
Väntar på: Juletider, vill pynta
Pålägg som gäller: ost
Dagens dryck: Nyponsoppa


Walk Idiot Walk !!



Är det inte så sjukt underbart att de låter minst lika bra (om inte bättre) live som på skiva?! Det är tyvärr rätt så vanligt att live låter inte alls som skiva. Men The Hives gör mig ALDRIG besviken. Energin i deras framträdanden är underbar. I could just go on and on and on men det ska jag inte tråka ut er med. Alla ni vet ju ändå att jag skulle dyrka marken de går på och svimma om jag träffade Pelle. Men detta är en annan historia en annan gång...

 

Guten Morgen!!

Börjar kl 13 idag, palpera muslker och skelett plus leder i bålen idag.. Jag börjar bli en aning trött på detta nu. Det är så mycket och jag får ingen inblick i hur mycket vi ska kunna. Vi har ett facit med alla muskler, leder och skelett vi ska kunna, men jag vill lära mig ordentligt hur man känner senan och hur man gör. Nu lär vi oss men inte ordentligt, ofta jag kommer minnas hur jag gör senare... Men det kanske kommer senare i utbildningen??
Känns halvt om halvt omöjligt att få in alla 70 000 muskler vi ska kunna också, ursprung och fäste, i vilka rörelser som vilka muskler är involverade i osv osv... 

Men jag antar att det bara är att kämpa på, vill faktiskt inte ha omtenta på denna del också. Räcker med en omtenta tycker jag..

Går till 4-5 idag och får se om jag orkar ta mig in till stan. Ska kolla upp lite alternativ till mitt abonnemang och när jag vet vad jag vill göra vill jag helst att det skulle fixats igår.. Mitt tålamod är inte alltid det längsta, saker och ting ska gå fort. Vill sänka min telefonkostnad och om jag byter från 3 till tele2 kommer jag kunna sänka ganska så mycket med tanke på att typ alla mina vänner plus familj har tele2.. Men jag ska se vad de har att erbjuda. Är ju sugen på en ny mobil också men får se om jag tycker det är värt att lägga till en viss summa varje månad... Man kan ju alltid köpa en begagnad senare...

Nej, nu duschen och fixa mig inför skolan. PUSS

Hål i väggen


Detta är verkligen den bästa söndags underhållningen just nu ! kommer gråta floder när sesongen är slut.
Kom hem för ett tag sedan från powerstep. Skönt att ta en paus i pluggandet och träna lite. Ska snart äta middag också, sen fortsätta läsa in mig på bålens muskulatur... Går det någon bra film ikväll kankse?


Pluggsöndag

God morgon ! Morine lyckades inte övertala mig till utekväll igår utan hon kom hit och vi käkade godis och kollade  på Beck. En perfekt slapp lördagkväll. Beck funkar alltid !

Idag är det plugg som står på agendan. Måste få in lite revben och ryggkotor i skallen, plus muskler däromkring. Musklerna är fan inte roliga, vi ska kunna dels en massa muskler plus vart de fäster och vilka rörelser de utför och vilka ben som är involverade i dessa rörelser. SVÅRT är bara förnamnet men bara att ligga i.

Senare ikväll blir det ett powerstep pass som paus i pluggandet.


ooooyej

Gårdagskvällen var över förväntan. Trodde inte att så mkt folk skulle vara ute - helgen före CSN och allt, men det var mer folk ute än jag trodde och Julia och jag hade det sjukt trevligt på vår egna lilla förfest på tärnvägen.

Morine tvingade med mig in till stan för brunch på Waynes, vilket var lika bra annars hade jag legat och dött i soffan hela dagen. Mådde inte 100 imorse om vi säger så. Men efter en dusch och lite frisk luft mådde jag bättre som tur var.

Ikväll är tanken att det ska vara en LUGN kväll och jag ska försöka hålla det, är inte sugen på att gå ut egentligen men Morine vill dra till Backstage som har RNB, HIP-HOP kväll ikväll och hon kör med stora övertalningstekniker. Men jag tror inte hon kommer lyckas. Men man vet ju aldrig... Men NEJ, jag har egentligen inte råd eller lust. Vill slappa vid TVn.

PussPussPuss!!!


Party up the mood





HAPPY Friday !

Nu är helgen äntligen här. Hade ledigt från skolan idag men det betyder såklart inte att jag är ledig. Har massor att plugga som ska göras på våra "lediga" dagar. Men tog lång sovmorgon i alla fall och har suttit nu på eftermiddagen och skrivit om benens uppbyggnad osv. Går helt okej tycker jag, skriver efter våran 3 mil långa studiehandledning. Där står allt som krävs att vi ska kunna så det känns som om den strategin är rätt bra.
Nu ska jag ta en dusch men först städa lite. Får se vad som sker ikväll. Kanske utgång annars blir det en lugn kväll. Känns som om vilket som passar eftersom ajg inte tror det kommer vara dömycket folk ute. Sista helgen innan vi får CSN och så.. Folk är nog ganska fattiga. Men ändå så kan amn komma undan jävligt billigt för en kväll på Kåren. en flaska vin på förfesten plus inträde på kåren blir ca 100 kr. Inte alls farligt! Men som sagt, vi får se.

My favorite

Criminal minds på 5an nu. En av höjdpunkterna i tv-veckan.
Skolan var helt ok idag, lång dag dock men jag är istället ledig imorron, Hade respirationslab, skulle mäta lungvolym bla. Inga nya grejer för mig eftersom jag gjorde sånt när jag var mindre och gick på utredningar och undersökningar pga min astma. Det skönaste är att vi slipper skriva labbrapport på detta!
Sen på eftermidagen hade vi övningar för att lära oss hitta nedre extremiteternas ben och leder. Det är superkul men svårt att hitta allt och att lyckas få rätt rärelse i de leder vi vill. Och alla ord, lägen osv är svårt men det är bara kämpa och nöta in. kommer nog gå bra, jag känner att det går framåt varje dag...


“Just because someone doesn’t love you the way you want them to, doesn’t mean they don’t love you with all they have”


Redan onsdag. Tiden går så fort.
Var på spanska fest igår. Utbytesstudenterna har varje tisdag temafest i tybble lokalen som varje land håller i. Igår var det alltså spanjorernas tur. Det bjöds på tapas och sangria. Sangria - I like ! Smakade saft. Men det var en trevlig kväll, länge sen vi hängde med dom, vi har så mycket i skolan så vi har inte haft tid att dra dit tidigare. Men förhoppningsvis kommer vi ha tid att gå dit fler gånger.

Ska snart iväg och träna core. Och sitter nu innan och försöker trycka in lite ben i skallen. Vi ska ha gruppövningar på nedre extremiteter imorgon och jag måste lära mig lite ben och leder innan.




Idag kom min sötaste syter hem! Efter ca 4 månader i USA. Är skönt att ha henne hemma och kunna ringa när jag vill. Bara veta att hon är i närheten känns skönt.

(snodde bilden från hennes FB)


Palperat

Vi har haft en sjukt rolig gruppövning idag i skolan. Vi skulle rita ut och känna var olika benstrukturer i armar, axlar och skulderblad sitter, plus vissa leder. Va jätte kul och vi hittade nästan allt tillslut. Är jätte viktigt för oss att kunna känna igenom skelett och muskler då vi kommer jobba en hel del med sådant i våran kommande proffession. Och jag är överlycklig att jag tycker sånt är kul, annars hade jag valt fel utbildning.

Nu är jag hemma sedan ca en timme, ska kolla ett avsnitt av morden i midsomer tror jag och sedan är det middags time och sedan plugg time.. hade tänkt ta en promenad men märkte när jag kom ut från skolan att det regnade så promenaden får vänta.

Happy monday

Godmorgon !

Jag vaknade nyss, skönt ! Men är helt stel, träningsvärk sen igår. var och tränade powerstep vilket faktiskt var ganska kul. Och kan tänka mig att när man lärt sig alla rörelser bättre blir det ännu bättre träning.

Ska nu hoppain i duschen för jag ska möta helena för lunch om ca en timme. Asbra för då behöver jga inte äta frukost plus att jag får mer energi för eftermiddagen i skolan. Får inte glömma ringa optikern heller. Måste få till det nu med mina linser. Jag bli galen de är snart 2 veckor gamla och de nya jag skulle prova sitter inget brta, de bara skaver. Så de måste göra de jag har starkare, för det är jobbigt i skolan när jag inte ser ordentligt..


Helgen !

Min mamma är den bästa som låter mig både äta kakan och ha den kvar. Jag kunde inte vara mer lyckligt lottad. Hade mysigaste helgen med mor. Hon kom i torsdags och vi åt lunch i stan och sen hem och tog det lugnt framför tvn på kvällen. Jag tvättade och hon var världens bästa och strök min tvätt sen på fredagen när jag var i skolan på förmiddagen.
När jag kom hem lagade hon omelett till mig. mums. Vi tog sedan en promenad in till stan och gjorde några ärenden plus tog en fika.
Vi åkte hem, färgade håret på mig och gjorde mat. Delade på en flaska vin och lite cider sen drog jag iväg ett par timmar på fest. Och det är detta jag menar: jag hade tänkt skippa detta och vara med mamma men hon tyckte inte det utan sa åt mig att jag behöver vara med mina vänner också, det var helt okej. Jag tyckte först det kändes dumt men hon tog bort de känslorna från mig. <3 Kvällen ute var super kul. Det var länge sedan jag dansade och länge sedan jag dansade så crazy. Skönt att bara släppa allt ibland och bara shakea.

Lördagen var mammas sista dag här och vi tog det mest lugnt. Skulle ha tagit en promenad i skogen men vädret var för dåligt så vi tog en liten prommis till ÖB och sedan gick vi och åt pizza. Vid kvart över 4 följde jag henne in till stationen och vi sa hejdå för denna gången. Men snart kommer hon och hälsar på igen och jag längtar redan !



På kåren (eller COREn som det nuförtiden heter..) Med mina utbytesstudentvänner från de exotiska länderna Danmark och England..


Besök

Nu är mor här sedan igår. Är jätte mysigt att ha henne här. Hon är så snäll, gjorde omelett till lunch till mig när jag kom hem från skolan idag.
Skolan var jätte seg, pratade om hormonsystemet och föreläsaren pratar så sakta så vi hinner aldrig klart med det vi ska utan måste fortsätta på nästa lektion vilket gör att han måste skjuta upp det tills nästa gången efter. Så håler det på, sjukt segt.

Plus att vi har en trög jävel i klassen. Jag tycker verkligen det är bra med folk som frågar om de inte förstår men hon, hon frågar på varenda grej nästan. Och inte bara lite utan ber alltid de ta om allt från början och när alla andra hänger med gör det att föreläsningarna blir sega, hon drar ner tempot hela tiden. Mycket går faktiskt att läsa in via boken och man märker att till och med föreläsarna håller på att tappa humöret på henne hela tiden. Och det är dumma frågor ofta.. tex har alla föreläsare hela terminen förkortat system med syst. eller s. bara och idag frågade puckot vad endokrinasyst. betydde, alltså inte vad endokrin betyder utan förkortningen... det kan till och med en guldfisk räkna ut... Åh jag blir så trött..


Nej nu ska mamma och jag vandra in till stan. 

God morgon

Det var lite segt att stiga upp när klockan ringde vid 10. Så jag snoozade till halv elva istället. Blev mycket senare igår kväll än jag tänkt mig. Morine kom över och vi kollade greys anatomy och drack varm choklad med rostmackor. Så gott och det ger mig en vinterkänsla som jag gillar. Längtar till julen så jag kan julpynta och jag hoppas på massor av snö. Jag gillar hela känslan av att ha tjock halsduk, mössa, vantar till en snygg kappa.

Men nu till det bästa ! Jag pratade med min syster via skype i natt. Jag har inte hört hennes röst sen i juni. Det var underbart. Stackarna har bara en vecka kvar i USA nu och den ska spenderas i New York. Lite avis är jag för hon ska på fest till en kompis till oss från högstadiet som varken hon eller jag haft speciellt mycket kontakt med de senaste åren pga att han flyttade efter högstadiet till annan ort. Men nu bor han sedan ett par år i NY och han har bjudit de på fest. KUL!
Men de vekade ha det super bra men de saknade Hawaii lite såklart. De kom direkt till NY från Hawaii och de tyckte de 16 grader NY hade var en pina. Jag säger bara... Här är det väl mellan 5-10 grader i snitt.. Haha. Välkomna hem till kylan.

Nej nu ska jag käka frukost, sen fixa mig och åka in till stan och möta min mor som kommer mer tåget strax innan kl 13. Ska bli så kul att träffa henne igen. var väl snart nästan 2 månader sedan.

PUSS ha en bra dag !

Reflections of a sound



Silverchair - reflections of a sound

Daniel Johns är nog en av de mest musikaliska jag vet. Detta är från deras senaste album "young modern" (2007) och det är sjukt att de är 29 år och redan hållit på i ca 15 år. Och de va så sjukt bra redan när de var 14.
Jag bara väntar att de en dag ska återvända till Sverige, sist de va här var någon gång under 1999 och då va jag för liten. Vad var jag? 12.. Nu, min dröm är att se de Live för jag tror det är grymt. De kommer lätt vara i The Hives klass!!


Godis till middag



Min underbara middag bestog av godis. Jag behövde det efter en energikrävande dag i skolan.

Nu är jag fortfarande kvar och ska försöka ta tag i städningen lite. Mamma kommer ju trots allt imorgon och det skulle vara trevligt om ajg kunde dammsuga innan Morine kommer om ett tag. Vi ska se Bonde söker fu (Missa INTE!) och Greys anatomy. Efter det är det generation fett och det handlar om feta kvinnor som jobbar med att sätta sig på män.. Männen betalar alltså för detta.. Låter sjukt men kommer likaväl vara intressant.


This day made me wanna die..

Haft föreläsningar sedan halv 9 imorse. Så sjukt jobbig dag. Hade lungorna och syrecirkulationen imorse och på eftermiddagen hade vi övre extremiteternas anatomi. Dvs muskler, leder, skelettet. Ska kunna ALLA skelettdelar på armen och skulderbladet, nyckelbenen. Plus muskler och vissa leder. Och allt på latin. SJUKT jobbigt men ändå så fruktansvärt kul. Jag älskar denna del av kursen. Människokroppen är så intressant och jag vill bara lära mig mer och mer. Hur allt fungerar och hur man känner och hittar alla fästen osv. Detta kommer vi jobba med nästa vecka, då ska vi rita ut och känna på varandra. Kul!

Nu är jag hemma sen en timme ca och vilar och glor på tv. Sen ska det städas lite och pluggas. Anatomin måste jag börja med idag! Och sedan läsa varje dag för detta är något jag verkligen, verkligen måste kunna bra. Basen i hela min framtida proffession.

..........

Yes, skolan gick bra. Intressant det vi sysslar med MEN föreläsaren idag var too slow. Gick alldeles för sakta och utan energi och det gör att jag inte orkar lyssna. Alla kroknade snabbt och vi fick sluta en halvtimme tidigare utan att vi ens hann gå igenom allt vi skulle. Ska fortsätta imorgon... 
Kul att vi går från halv 9 imorgon till klockan 5... Jag är inte sugen. Ska läsa lite nu om kroppens övre extremiteter, dvs armearna och det runt om kring. Skelett och leder... Det är kul, fysiologin i denna delkurs är ganska lätt men anatomin är svårt. Så mycket att kunna.

Nej ska skriva lite anteckningar nu sen sova. PUSS

A new day

Haha, vem lurde jag egentligen? Ofta jag skulle lyckas gå upp och träna imorse. Ställde faktiskt klockan på 8 men kände att det inte fanns en suck i världen att jag skulle lyckas. Så jag somnade om och gick upp strax innan 10 istället. Känner mig rätt okej idag, somnade runt halv ett och gick faktiskt och la mig i sängen vid 23.20. Läste lite i min fysiologibok och sedan somnade jag.

Så nu är det dags för dusch och frukost sen är det skolan från klockan 13 - 16 (17?). Sen ska jag plugga lite ikväll plus försöka släpa mig ut på en promenad iaf. Lite motion måste jag se till att få ändå.



Kissen mår bara bra efter kastreringen. Såhär söt va han igår i buren påvägen hem. Nu leker han och Findus som tokar. Allt är som vanligt alltså..

neeeeej




Jag gråter.. De visar tydligen inte mitt favoritprogram denna vecka.. Måste vänta en vecka till. Fan.


min bejbi

Gick upp tidigt efter ett fåtal timmars sömn imorse för att ta med Brownie till veterinären. Han ska nämligen kastreras idag. Stackarn skrek när han fick sprutan med sömnmedlet. Men det kommer bli bra efteråt, han har det ju bara jobbigt nu och känner sig stressad. Kastreringen kommer lugna ner den biten iaf.
Stackars Findus går och leta och ropar lite efter Brownie. Han undrar nog vart han är.. Ska åka tillbaka om ett par timmar och hämta hem honom igen.

Fick även en bra promenad påväg hem från djurkliniken. Missade bussen med 5 min och nästa skulle gå om ca 3 timmar så jag promenerade till stan vilket tog 40 min ca. Så en skön promenad, slipper jag ta en ikväll också. Hade tänkt träna men jag tror inte jag hinner. inte nu innan jag ska hämta plutten iaf. Och sen måste jag plugga och städa plus att jag vill se hur plutten mår när han kommer hem. Mår han dåligt och är snurrig känns det inte superbra att lämna han ensam. Men vi får se. Annars ska jag försöka gå upp tidigt imorgon och träna innan skolan. Vi får se...

Nu ska jag prova Morines recept: knäckemacka med keso, avokado och banan. Spännande att se om det är så gott som hon säger..

Jag kunde väl inte vänta mig annat...

Nackspärren har som vanligt infunnit sig igen.. Vad kan det vart, 2 veckor sedan den förra släppte helt? Känns som det blir värre och värre. Alltså att tiden mellan nackspärrarna blir kortare och kortare, de kommer mer och mer ofta. Måste kanske gå till kiropraktor snart. Borde gå till tandläkaren också. Hur f-n ska man ha råd med allt?

Nej nu ska jag dra och träna. Kanske släpper det lite när jag rör på mig och får igång blodcirkulationen lite. Hoppas.

det schlagerrelaterade våldet har ökat med 40 %

Hahahaa, från lilla landet lagom, så kul !

Anyway. Kåren i fredags va kul. Tiden flög iväg. Förfesten var också supertrevligt. Kul med lite nya människor.
Sen var det kanske mindre smart att vi drog i oss massa tequila shots på "efterfest". Att jag va som en halv zombie dagen efter var faktiskt inte mitt eget fel....

Ändå sen gick jag till morine och hängde där igår kväll. Helena kom och vi kollade stjärnor på is och lagade hemmalagad pizza. Mys. Men programet var skrattretande... Så fånigt..

Idag ska jag försöka släpa mig till gymmet och kanske plugga lite. Har lite att läsa.. Städa skulle behövas också. Men först ska jag försöka få i mig lite frukost...


COREn party

Ja idag började andra delan av medicin kursen. Vi hade föreläsning om rörelseapparaten, skelett och muskler. Föreläsaren var bra för en gångs skull. Jag fattade allt han pratade om det enda som är svårt är alla olika ord man ska kunna. Massa latin och sånt men det är bara kul. Måste komma igång och plugga på en gång, viktigt att man hänger med.

Annars försökte jag vara duktig och ta cykeln med Helena in till stan för att gå till systemet. Men tror ni inte att när jag väl tar cykeln istället för bussen så börjar det såklart regna när jag ska cykla hem. Men det gick bra ändå, bara stå ut..

Jaja, nu ska jag göra mat och sen ta en dusch. Måste snart börja fixa mig inför kvällens festligheter..

Oh, my dearest !!



Alltså, jag dör! Är de inte de sötaste man kan få tag i? Och den lilla härmar Findus alla hyss. Allt som Findus gör ska den lilla göra. Jag älskar att de är så goda vänner och att de verkligen både leker jätte bra men även tar hand om varandra, tvättar och gosar. Det är så man märker att de är bästa vänner !


Mina bebisar



eftermiddags tripp

Ja min dammsugare gick sönder härom dagen, Slangen gick i två delar och som tur var hade inte garantin gått ut, hade ca 2-3 veckor kvar på den. Så jag passade idag på att åka till elgiganten för att byta den. Gick som på räls men denjag hade fanns inte kvar utan jag köpte en annan, fick bara betala 100 kr i mellanskillnad. Så nu kan jag dammsuga igen, och den är påsfri också, skönt att slippa tänka på att köpa påsar. Bara att tömma den i soporna.

Tog även en sväng på IKEA och köpte en ram så nu har jag fixat klart med det så min vägg är nu klar. Är asnöjd. Hives och Mötley Crüe på väggen är inte fel det.


Girls night out

Alla var så lättade efter tentan att några av oss bestämde sig för att ha en kväll på stan. Möttes upp vid 6 och gick till Frimis där det varje onsdag är gratis buffé. Maten var helt ok, för att vara gratis. klart ätbar ändå. Vi fick till och med vattenmelon till. Senare gick vi vidare till Harrys där det var music quiz. Var kul, kunde dock inte alls många låtar.. Men vi fick hjälp av min australiensiska vän som vi mötte där och vi hängde sen med honon och hans vänner från USA och Finland.. Det är kul att prata med människor från andra länder och byta erfarenheter och bara få veta hur det fungerar i deras del av världen.
Sen bar det iväg tilbaka till Frimis för lite dans men det var inte så överdrivet kul där. Men summan av hela kvällen var superlyckad. Jag och Helena delade även på en pizza innan hemgång, det är så perfekt när man kan beställa en pizza med två olika pålägg på varje halva och sedan dela. En hel pizza är oftast alldeles för mycket...


I'M FREE!!

Äntligen är tentan över! Gick nog helt ok. Bättre än jag trodde så med lite flyt kan jag klara den. Men annars är det lugnt det med, har trots allt en bättre grund att stå på än jag trodde.
Gick sen till ICA och handlade lite plus hämtade ut ett par vinterstövlar jag köpt på tradera. Så snygga och sköna attt ha på sig trots att klacken är HÖG. Men de är fodrade inne med sånt här vitt ludd så de är alldeles för varma nu men jag längtar tills det är kallare så jag kan ha de på mig.

Ska snart dra mig själv iväg till gymmet. Tråkigt men behövs... Ska lyssna på massa hög musik i min mp3 så brukar det gå bra ändå!